Voedingsadviesbureau Eiwitten & Zo hecht veel waarde aan deskundige begeleiding en een goede relatie met verwijzers.

U kunt patiënten, indien zij ouder zijn dan 18 jaar, verwijzen naar Voedingsadviesbureau Eiwitten & Zo met de volgende indicaties:

– Ondervoeding als gevolg van acute en/of chronische ziekte
– Voedselallergie & Voedselintolerantie
– Voedingsadviezen bij (top)sport
– Voedingsadviezen bij revalidatie
– Diabetes Mellitus (type 1 en 2)
– Voeding rondom kanker (voor, tijdens of na behandeling)

Naast voedingsadviezen bij voedselallergie kan ik tevens een bijdrage leveren aan de diagnostiek van voedselallergie en -intolerantie.

Jarenlang ben ik in het UMC Utrecht nauw betrokken geweest bij de diagnostiek hiervan.
Helaas gebeurt het nog te vaak dat een patiënt alleen op basis van positieve specifieke IgE bepalingen of huidpriktesten het advies krijgt om het betreffende allergeen te vermijden dat positief uit de test is gekomen. Terwijl deze testen niet 100% betrouwbaar zijn. Er wordt er niet altijd gekeken of deze allergenen daadwerkelijk klachten geven. Dit kan leiden tot onnodig strenge diëten en uiteindelijk tot een deficiënte voeding.

Graag help ik u om het totaal plaatje van klachten, voeding en uitslagen (huidpriktesten/specifieke IgE bepalingen) compleet te krijgen zodat de juiste diagnose gesteld kan worden. Ik heb nog altijd goede contacten bij het UMC Utrecht en mocht het nodig zijn dan kan ik deze aanspreken om hieraan een bijdrage te leveren.

Naast bovenstaande indicaties richt ik mij op de begeleiding van sporters; om hun prestaties te verbeteren, hun lichaamssamenstelling te optimaliseren, sneller te herstellen van de inspanning en om blessures of klachten te voorkomen. Denk hierbij aan maag/darmklachten, spierkramp of hypoglycaemie. De kennis die ik heb opgedaan tijdens de post HBO sportdiëtetiek zet ik tevens in bij de begeleiding tijdens revalidatie-trajecten (die worden uitgevoerd in samenwerking met o.a. fysiotherapeuten).

Voor uw gemak heb ik een verwijsbrief gemaakt die u eenvoudig kunt uitprinten, invullen en ondertekenen en meegeven aan de patiënt. U kunt deze brief hier downloaden.

Uiteraard zal ik u op de hoogte houden van het verloop van de behandeling.