Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Dieuwke (wordt uitgesproken als Djoeke) Schregardus. Sinds juni 2003 mag ik mijzelf diëtist noemen. Als tiener ervaarde ik al dat mijn voeding invloed had op mijn sportprestaties. Daarbij komt dat ik me graag inzet voor anderen. Dit is voor mij dan ook een reden geweest om ooit te starten aan de opleiding Voeding&diëtetiek aan de HvA. Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik in het UMC Utrecht gewerkt. Hier heb ik op de afdelingen oncologie, longziekten, dermatologie/allergologie, interne geneeskunde en reumatologie gewerkt.

Mijn hart en specialisatie ligt bij de begeleiding van sporters, voedselallergische patiënten en chronisch ziekten zoals COPD en mensen met eczeem. Ook de combinatie van een chronisch ziekte en (fanatiek en/of op hoog niveau) sporten vind ik een uitdaging. Denk hierbij aan een fanatieke sporter met colitis ulcerosa of type 1 diabetes. Daarnaast help ik graag (ex) kankerpatiënten om hun voeding te optimaliseren voor, tijdens of na een behandeling of tijdens de revalidatie.

In 2013 heb ik de post HBO Diabetes gevolgd en in 2014 de post HBO sportvoeding. Een aantal voorbeelden van andere post HBO’s en opleidingen die ik gevolgd heb zijn ‘Voeding&Kanker’, ‘Dieetbegeleiding van IBD-patienten’ en ‘Voeding en botgezondheid’.

Ik werk zoveel als mogelijk op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen. Maar wel met een pragmatische insteek. Bovendien werk ik continu aan het op peil houden van mijn kennis door het lezen van vakliteratuur en het volgen van bijscholingen. Sinds 2003 sta ik geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland.

In 2015 heb ik eindelijk de stap gewaagd om als zelfstandig diëtist aan de slag te gaan.

Naast mijn vak als diëtist houd ik van reizen en ben ik regelmatig sportief aan de slag.
Voor mijn man, die fotograaf is, maak ik de trouwalbums voor zijn bruidsparen.

Anderen omschrijven mij als: nuchter, gedreven, loyaal en creatief.